page_head_Bg

"Y: The Last Man" o loʻo tuʻuina mai ai se dystopia mataʻina, o se mea faʻapitoa e suʻesuʻe ai lo tatou lalolagi.

Se'i vagana ua e masani i le auala na mamanuina ai e Brian Vaughn ma Pia Guerra le autu autu o Yorick Brown o le "Y: The Last Man," e ono fa'afefe ai oe e lenei tagata.
Ben Schnetzer, o le tagata autu na taalo Yorick i se faasologa TV fetuutuunai mai se tala ata, e le tatau ona nafa ma lenei lagona. O le mea moni, na ia faia Yorick e faʻamalieina e pei o se togafiti faʻapolofesa i le 20 o ona tausaga, lea e faʻafetai.
O Yorick o se faiaoga e galue lava ia, e le mafai ona totogi le lisi e aunoa ma le fesoasoani a ona matua, ma e musu e aʻoaʻo tagata faʻatau i tomai faʻapitoa faʻataʻitaʻi ona o lona manatu o loʻo i lalo o ia. Ina ua tafiesea e le iʻuga o le mea na tupu i le lalolagi mea uma e iai le Y-chromosome i luga o le fogaeleele, na o ia lava na o ia o le tagata ola. O ia foi o se faauigaga ola agavaa o le mediocrity.
O le mea e lelei ai, o le TV fetuunaiga o lenei komi e le o faʻataʻamilo atoa ia Yorick, e ui lava o lona ola o le autu lea o le taliina o se fesili autu i le fatu o le tala. Nai lo lena, o le talimalo o Eliza Clark ma le au tusitala na lafoaia le glitz ae nai lo le poto ma le faʻaeteete fausia se tala e uiga i fafine ola ma tagata transgender ina ia toe faʻafoʻi faatasi lenei lalolagi malepelepe. .
Sa i ai se pa tele i le taimi amata, ae na faia ma le loto i ai, fuafuaina ma le le alofa na faia e Chameleon Agent 355 (Ashley Owens). Atonu e sili o ia i le faasologa e sosoo ma Diane Lane Peresitene Jennifer Brown. Tagata agavaa.
I nei mea uma, o Yorick e ese, 355 valaau mo lona tulaga fa'afafine i se osofa'iga mata'utia.
"Mai le aso e te malaia ai, ua taʻu atu e le lalolagi atoa ia te oe o oe o le mea sili ona taua i le lalolagi. E te iloa, e mafai ona e faia soʻo se mea e te manaʻo ai e aunoa ma se taunuuga! Ua tuuina mai le ola atoa * * Ou te le fiafia i ai, ou te le iloa, Le lelei o le masalosalo leaga!” Sa ulaula o ia. "Afai lava e te savali i totonu o soʻo se potu, o le a e manatu i ai."
Talu ai o Yorick o le tagata e sili ona taua i totonu o le fale, na te le popole i se mea vagana ai le toe foi i lana uo teine. Afai tatou te popole tele ia Yorick, e mafua ona e leʻi natia e Schnetze lona maasiasi i totonu o le leai o se fesoasoani. Na ia faʻaalia e ala i le faʻatinoga ma le le amanaiaina 355.
Afai tatou te popole e uiga i le 355, Owens' fiafia, faʻamalosi faʻamalosi e faʻamautinoa ai lenei mea, ona o le toʻatele o tatou e faʻamalosia e tumau ma faʻamalieina nisi o lomiga a Yorick ma matamata i le toilalo o lena tama.
O le iʻuga o ia ma Yorick na lavelavea mai le amataga: O le Agent 355 na tofia e sosolo i totonu o le fale o le sooupu e avea o se faʻamatalaga faʻamaonia mo mafuaaga le iloa. O lona uiga o ia ma le tina o Yorick, ona sosoo ai lea ma le tamaitai faipule o Brown, sa i totonu o le potu i le taimi ma le mea na tupu ai lenei mea. Sa tulai mai sui e fesoasoani i le Peresitene fou faatoa tofiaina mulimuli ane, i le manatu sa'o o le a fai atu le taitai i se tasi e fai ni galuega eleelea.
I le taimi muamua na tofia ai le 355 e saili i lalo le toa tama teine ​​a Peresitene Brown (Olivia Thielby), ae na ia tautevateva i luga o Yorick ma lana fagafao capuchin manuki Ampersand, o se isi alii na sao mai. O lo latou mauaina e tatau ona aumaia ai le faʻamoemoe i tagata, ae na iloa e le peresitene ma le au ofisa le faiga faʻapolokiki moni o lenei tulaga ma iloa lelei o le i ai o Yorick na mafua ai le tele o isi faʻafitauli.
E ala i lenei ma isi fuafuaga laiti, o le faasologa e valaaulia ai le au maimoa e mafaufau po o fea manatu e masani ona taofi e uiga i feteenaiga, ituaiga, ma le ola lava ia o loʻo faʻaalia i le itupa. E le na'o le fa'asesega e masani ona fa'atupuina e fa'afafine e fa'apea o se lalolagi e pulea ma pulea e tama'ita'i o le a sili atu le to'afilemu. O loo i ai se manatu lautele—pe sa i ai foi, ua tau le lauiloa i lo tatou vaitaimi faaituau—o tamaitai e masani lava ona sili atu le mafai ona faafesootaia eseesega o manatu ma galulue faatasi mo le manuia lautele.
I le mea moni e leʻi oʻo lava i le omiga o peteriaka Iutaia-Kerisiano, atonu o le tulaga lea. “Y: Le Tagata Mulimuli” e leʻi faʻaalia lena lalolagi. O se tala fa'akomepiuta lenei mea na fatuina e se tamaloa (Guerra o le tusiata sili). E galue mai se vaaiga. Afai o se faʻalavelave androgenic faʻafuaseʻi ona aveese toetoe lava o mammals uma na fananau mai ma Y chromosomes mai le lalolagi, ma mai le mea o le a tupu pe a aveesea le peteriaka. sosaiete.
E matua'i fa'afeagai lava-o le a fa'aitiitia ai i'uga o le le tutusa umi. I le fausaga o le malo o loo totoe, e toetoe lava a aliali mai ni vaega fa'alelotu; o le sa avea muamua ma peresitene ma le peresitene ua maliu nei o se McCain-esque conservative, o lona afafine o Kimberly Campbell Cunningham (Amber Tamblyn) ) Tautino e puipuia lona talatuu ma tau mo le lumanaʻi o tamaitai faʻasao.
I fafo atu o le malumalu o le malosi, o isi tagata na latalata i le gaioiga, e pei o le sa avea muamua ma faufautua o Nora Brady (Marin Ireland), e mafai ona latou maua lo latou lava ala. E ala ia i latou, ua tatou iloa ai ma o tatou lava mata le manifinifi o le matapulepule o le vasega maualuga, ma a oʻo ina utiuti punaoa, o le a le vave ona mou atu, amata i le faʻalataina mulimuli ane.
Fa'asagaga ma isi vaega fa'aauupegaina ma fia'a'ai o le a vave ona tupu, o se vaega lea o le fa'aitiitia masani ma le fa'aitiitia o fa'asologa. E le gata i lea, o loʻo i ai isi faʻailoga faʻapitoa faʻaapocalyptic, e pei o vaalele paʻu mai le lagi ma taʻavale taʻavale, matamata i le faʻaalia o le faʻaogaina o le le tutusa o alii ma tamaitai i totonu o le taʻaloga, tuʻuina atu aano o manu ma uaina i le matagofie o lenei faʻaaliga.
Ina ia muai vaʻaia le uiga o lenei mea, siaki faʻamaumauga faʻamaumau talu ai nei i fafine i totonu o le malo ma fafine o loʻo galulue i le saienisi, tekinolosi, inisinia, ma le matematika-o lona uiga, o tagata e pulea mea, ma tagata e iloa le auala e fai ai. tamoe.
Afai e tupu se fa'alavelave fa'apenei i le aso po'o taeao, e tusa ma le tolu-kuata o le Konekeresi o le a soloia. Faʻafetai ia Kamala Harris mo le palota faʻasolopito o le sui taʻitaʻifono, o le laina o le tofi o le a le tape atoa e pei o le "Y: Le tagata mulimuli."
Ua tatou iloa uma o le a feagai Harris ma lana lava tetee malosi i se tulaga faapea, ae o le tuʻuina atu o le ofisa i lima o sui o le konekeresi a Ryan o se tauiviga ese. E lei umi ae mafai e Peresitene Brown ona faatulaga se au e siomia o ia, ae o ia foi o se Temokalasi na mauaina le tofi o le malo o le Republican. O le au fai ata tifaga e fai ma peresitene i luga o le TV e masani ona faatosina mai o latou lava itumalo, ma o le paleni o Lane o le talitonu ma le naunautai i le faatinoga e mautinoa ai o le a ia faaauauina lenei tu masani.
O le mea aoga o Kimberly o Tamblyn. E ui lava e le o atoatoa le tigaalofa, ae o se foliga matagofie e lua. O ia o le fili lea e fai mai e aoga pe a na o le taumafai e puʻe se sini mama i tua o le tatou toa. O lenei faʻatusatusaga o loʻo i ai sina tofo o le tolauapiga, ae afai e te misia Megan McCain i le "vaaiga", ua lelei Tamborine i lenei va.
Mo i latou o loʻo faʻaauau pea ona faitau, o le faʻaauau pea o le leai o ni tamaʻitaʻi ile STEM e sili atu le popole nai lo le tatou vacuum faaupufai. E tusa ai ma le lipoti a le 2019 a le Sosaiete a Tamaitai Inisinia, i le mea moni, o tamaitai e naʻo le 13% o inisinia i totonu ma e tusa ma le 26% o saienitisi komepiuta. Vaai faalemafaufau pe o le a le mea e tupu pe a le aofia ai le tele o le aufaigaluega.
Na faia e Vaughn ma Guerra, ae na iloa e Clark (sui i le talimalo muamua o Michael Green) le tulaga e ala i le taulai atu o tamaitai o ni tagata agavaa, faʻataʻitaʻiga, ma faʻapitoa. O isi elemene i le ulua'i galuega e mana'omia le fa'afouina fa'anatinati e aofia ai lona va'aiga lua i le itupa.
O le tusitala o le tala na faʻaaogaina le tagata transgender Benji na taʻalo e Eliot Fletcher e faʻasaʻo lenei mea i se tulaga patino, ma na ia sola ese mai Manhattan magoto ma le toa. E ala i lana matafaioi, ua saunia ai e le au tusitala se faamalama i le faailoga tagata o loo feagai nei ma tagata transgender, ma i le faalavelave ua pulea e tamaitai cisgender, ma le geneticist Kateman, o ia lea e nafa ma le foiaina o le mealilo a Yorick ma le ampersand (Diana Bang) Breaks o manatu sese masani e uiga i itupa fa'apu'upu'u.
"E le o tagata uma e iai le Y chromosome o se tane," o lana tala lea aʻo leʻi taʻuina atu le mea moni autu o le faʻalavelave, lea e faʻaalia ai papupuni o loʻo taofia ai le malamalama o le tasi ma le isi e oʻo lava i le taimi nei. “E toatele tagata na matou leiloloa i lena aso.”
Faatasi ai ma le atinaʻeina o le post-apocalyptic series, "Y: The Last Man" ua fausia i se tulaga mautu. O se su'esu'ega fa'aleuo e fa'amatala ai e tuai, pe tuai fo'i i se taimi. Pe a faatusatusa i itula le mautonu ma le fefe aʻo leʻi oʻo i le faʻamatalaga o le "The Walking Dead" poʻo le "Battlestar Galactica," o le amataga i le faaiuga o mea uma e sili atu le toʻa.
Ae ui i lea, o lenei faʻataʻitaʻiga dystopian e leʻo faʻatatau i le vaʻaia o le vevesi, ae e uiga i le auala e maua ai e le vevesi le sili ma le sili ona leaga i latou o loʻo onosaia. E mafai ona e fai atu tutusa i soʻo se faʻaaliga e uiga i le iʻuga o le lalolagi, ae o le faʻalagolago i uiga e sili atu le taua iinei.
Afai e le maua e le au maimoa ni vaega sa'o ma faamaoni ia latou tagata, ona leai lea o se faasologa o le a aoga. O le “Y: The Last Man” e lē taulaʻi atu la tatou vaai i faailoga vaaia ma vaaia o le malepelepe o agafesootai, e pei o le susunuina o fale ma le toto, ae nai lo le tuuina atu o lona malosi uma e faia ai lo tatou popole mo i latou i mala. Tagata na faʻaaluina le taimi.
E leai ni zombies e tulituliloa mo tagata sao, naʻo isi tagata o loʻo tauva mo le malosi. O le mea lea e fai ai se tala fa'aletonu, e mamao ese mai le mea moni o le kenera, lea e mata'ina ma fa'afefe, ma e ono aoga le fa'alogoina o se simmer nai lo le mu atoa.
Puletaofia © 2021 Salon.com, LLC. E matua fa'asaina le kopiina o mea mai so'o se itulau salon e aunoa ma se fa'atagaga tusitusia. SALON ® ua resitalaina o se faʻailoga faʻatau a Salon.com, LLC i le United States Patent and Trademark Office. Associated Press Article: Puletaofia © 2016 The Associated Press. aia tatau uma ua taofia. E le mafai ona fa'asalalauina, fa'asalalau, toe tusia pe toe tufatufaina atu lenei mea.


Taimi meli: Sep-14-2021