page_head_Bg

solo solo

News Corporation ose feso'ota'iga a kamupani ta'ita'i i fa'alapotopotoga o fa'asalalauga eseese, tala fou, a'oa'oga, ma auaunaga fa'amatalaga.
Ina ua maua le tino maliu o Alison Day i le alavai i Lonetona i le 1985, ina ua uma ona toso faamalosi ma titina i ona lava ofu, e itiiti lava ni faamaoniga na mananao leoleo sinia e “tapuni” le mataupu.
Ae ina ua uma le 15-tausaga le matua tamaitai aoga o Maartje Tamboeze na toso faamalosi ma sasa i le oti i tafatafa o le nofoaga nofoaafi Surrey, ma ina ua mavae le fasiotiga mataʻutia o le ulugalii fou Anlock, o le na ave faamalosi i se nofoaafi i Herts, na latou iloa ai sa i ai se tasi i totonu. o latou lima. fasioti tagata.
O nei fasiotiga tagata e fesoʻotaʻi ma isi 21 faʻamalosi faʻamalosi, na amata mai i le fa tausaga, e latalata uma i le nofoaga-e tau atu i se suʻesuʻega tele o tamaloloa latou te taʻua o tagata fasioti tagata.
E ui lava ina ua uma ona taʻusalaina John Francis Duffy e 29 tausaga le matua i le 1987, na talitonu pea leoleo lotomaaa o loʻo i ai sana paaga ma musu e tuʻuina atu - e 15 tausaga na faʻatasi ai ma le fesoasoani a le faʻaleleia o tekinolosi DNA. Na umi le taimi o le au matutua a Duffy o David Malcashi.
O le tala i le osofaʻiga-na faʻamatalaina e se leoleo o se "faasologa sili ona mataʻutia o toso teine ​​ma fasioti tagata i le talafaasolopito o lenei atunuu" - o loʻo taʻu mai ai le faʻasologa o faʻamaumauga, The Railroad Killer, lea e amata i le po nei i luga o le Alalaupapa 5.
Faatasi ai ma le molimau a le toatele o leoleo ma uo a i latou na aafia, na taitai atu ai e le toatolu lea le aofia ina ia malamalama i le mimilo o le suesuega umi ma faamatala pe faapefea ona faigata le suesuega o le DNA ma telefoni feaveai nai lo le taimi nei.
I le aso 29 o Tesema, 1985, ina ua na o le 19 tausaga o Alison Day, sa ia tuua lona fale i Romford e feiloai ma ia i Hackney Wick (Hackney Wick). Wick) O se fa'aipoipoga e faigaluega i se fale lomitusi-ae na te le'i alu lava iina.
A o savali atu o ia i se nofoaga tuufua e lata ane i le Hackney Wick Station-e ui atu falegaosimea ma faleteuoloa na tapunia i le taimi o le Kerisimasi-na taia ai o ia e Duffy ma Mulcahy, lea na pupuni ia te ia, faia faamalosi o ia, ona titina lea o ia.
Na muamua le mautonu leoleo e uiga i lona leiloa. Na fa'amatala e le ali'i leoleo su'esu'e Andy Murphy e ono mou atu o ia i so'o se taimi a o faagasolo le faigamalaga.
“O mea ua tatou manatu māmā i ai i le taimi nei-televise tapuni tapuni, DNA, siaki telefoni-e lei iai i le 1980s,” o lana tala lea.
Na o le 17 aso mulimuli ane, o ona ofu afa umi na laveaʻiina mai se alavai lata ane. Sa i ai ni maa i totonu o lana taga e oomi ai lona tino.
O le taimi na ia faʻaaluina i totonu o le vai o lona uiga o faʻamaoniga sili ona taua ua fufulu ese. E leai se 'au fasioti tagata tuuto, ma leai se komepiuta, DNA, ma faamaumauga o telefoni, o lona uiga e leai se mea o lona fasioti tagata i se isi lava solitulafono.
"O faʻamaoniga o loʻo faamaumauina i luga o le faʻailoga kata," o le tala lea a DCS Murphy. "Pau lava le auala e suʻe ai le faʻamaoniga o le siakiina o le faʻailoga kata i le tagata."
Ina ua mavae vaiaso o le leai o se taunuuga, na tofia le leoleo sinia o Charlie Farquhar (Charlie Farquhar) e suʻesuʻe, ae na maua sina fesoasoani.
"Na ia mauaina faatonuga mai se suʻesuʻega e tapunia ai," o le tala lea a lona atalii o Simon Farquhar, o le tusitala o le "The Railroad Killings." “[Na taʻuina atu ia te ia] E leai ni a matou punaoa ma leai ni faʻamaoniga, o lea matou te le alualu ai i luma.
“Mulimuli ane, na ia fai atu i lona pule, ‘Afai e te manao i ai, e mafai ona e tape, ae e mafai ona e fai atu ia Mr. ma Mrs. Dai o le a tatou le toe sailia le fasioti tagata o le la tama teine.
E lei atoa se fa masina mulimuli ane, i le aso 17 o Aperila, 1986, na tietie atu ai Maartje Tamboezer e 15 tausaga le matua i se uila i se faleoloa lole e lata ane i lona fale i Surrey, ma sa saisai i lona tino ina ua faatau lole mo se malaga i lona nuu o Holani. Na taofi le maea o Hemp. Ala toso.
Na paʻu i lalo o ia i luga o se uila i se mailei, sa vaʻaia o ia, toso i luga o le malae, ma sa faʻaauau pea ona faʻaleagaina ma faʻamalosi i le ala.
Na sasa o ia i se maa po o se auupega tuusao, ma sa taumafai se tasi e susunuina vaega o lona tino e faaleaga ai molimau.
Na taʻua e Anna Palmberg, le uo taalo a Maartje aʻo laʻitiiti, i luga o le ata: “O talafou i lena po sa i soo se mea. Sa matuā matuiā lava le tulaga.
“E te le manaʻo foʻi e mafaufau i mea na ia mafatia ai, aua ou te manatua i tala fou, na o le mataʻutia.
"E faʻafefea ona ia faʻaalia i luga o le malae taʻaloga ma i matou i se tasi aso, ofuina lona ofuvae afu, ona fasiotia ai lea o ia i le isi minute?"
Talu ai na taulimaina e malosiaga eseese, o le maliu o Maartje e leʻi fesoʻotaʻi muamua ma le maliu o Alison Day.
Ae ui i lea, o le faʻaofiina o se faʻamatalaga komepiuta fou i le maeʻa ai o se suʻesuʻega o le fasioti tagata taʻavale Peter Sutcliffe (ua taʻua o le Yorkshire Ripper) na mafai ai e Charlie Farquhar ona vaʻaia ni mea e tutusa ai ma valaʻau leoleo Surrey.
"Na latou faʻatusatusaina faʻamaumauga o le auala na maliu ai le tagata manua, ae na teuina e loʻu tama se faʻamatalaga taua i le aufaasālalau-na faʻaaogaina se toleni," o le tala lea a lona atalii o Simona.
“Na pa'u faafuasei se pene ma Surrey. O le fasi laau lilo na taatia i tafatafa o le tino oti. Na latou manatu na faʻaaogaina e fai ma faʻavave le mu o le tino.
I le faaopoopo atu i le latalata i le nofoaga, o le isi soʻotaga na faʻaaogaina e nonoa ai tagata e toʻalua na afaina-o se ituaiga faʻalua e le masani ai e taʻua o Somyarn-faʻaaogaina i luga o le nofoaafi.
Ae o le mea moni na tupu ina ua fai mai se molimau vaai na ia vaaia ni alii se toalua i ofu pa'u mamoe ma se teine ​​e fetaui ma le faamatalaga a Alisona. I le po na maliu ai o ia, sa ia tago atu i lona lima ma tuli ese o ia.
Na amata ona toe iloilo e leoleo se faasologa o mataupu e 21 o le faiaiga faamalosi i North London. E tusa ai ma lipoti, o nei mataupu sa faia e ni alii se toalua i le tolu tausaga talu ai, e aofia ai le tolu i le po e tasi.
O i latou na afaina na sasaa le lavalava, o latou gutu sa faapipiiina po o se fasi lavalava na faʻaaogaina e fai ma gag, ma i le tele o tulaga na tuʻuina atu ia i latou se mea e solo ai i latou lava e faʻaumatia ai faʻamaoniga.
I le masina o Me 1986, i le vaiaso talu ona toe foʻi mai le faʻaipoipoga, na vili ai le Failautusi a le ITV o Anlock i lona toʻalua o Lawrence ma fai mai o le a ia tuua le ofisa i Lonetona i le 8:30 i le afiafi-ae na te leʻi toe foi mai i le fale.
E ui ina sa su’e e vaega leoleo e lima i tafatafa o le ofisa o leoleo i Hertfordshire i le 12 itula i le aso, ae na o le iva vaiaso mulimuli ane na maua ai lona tino i luga o se pa lata ane ma ona lima o saisai ma lona gutu o tautau. Se totini.
O le tuai ona mafua mai le le lelei o fesoʻotaʻiga i le va o malosiaga e lua o lona uiga e le mafai ona toe faʻaleleia soʻo se faʻataʻitaʻiga.
"E mafai lava ona e vaʻai i se fusi, e ui lava e le o nonoa i lona ua ona e leai se mea vaivai i lona ua."
Fai mai le uo tuai o Leslie Campion, a o aoina e leoleo molimau, na tolopo le falelauasiga mo ni nai masina.
“Na iu ina matou maua se tasi,” o lana tala lea. “O tagata na auai i lana faaipoipoga na auai i le falelauasiga, ma sa i ai i le lotu e tasi ma le faifeau lava e tasi. Sa ia tu ai iina ma faaipoipo ia i laua i le tolu masina talu ai.”
A aunoa ma le DNA tekinolosi, sa tatau ona faalagolago leoleo i faamaoniga o ituaiga toto, ma o se tasi o tagata toso teine ​​o se “secretor”-o se tagata na te nanaina elemene toto i sua o le tino-ma na maua e iai le ituaiga toto A.
Na latou faʻatūina se faʻamaumauga o le 3,000 tagata solitulafono muamua ma ituaiga toto, e taʻua o "People Z", ma agai atu e faʻatalanoa tagata uma-o le 1594 o se kamuta e leai se galuega i Kilburn, e igoa ia John Francis Duffy (John Francis Duffy), na molia muamua o ia. o le faaoolima matuia i lona toalua.
Ae ina ua mae’a ona fesiligia o ia, na tula’i atu ai loa Duffy i le isi ofisa o leoleo ma se tu’i i lona fatafata, ma ta’ua ai, na osofa’ia o ia, ma ua maua fo’i lona ma’i tiga.
Peita’i, i le aso na te’a ai o ia mai le falema’i, sa ia faiaiga faamalosi ai se teineititi e 14 tausaga le matua ma i’u ai ina taofia o ia ona o le isi taimi na toe mulimuli atu ai leoleo ia te ia ma osofa’i atu i le taimi na ia mulimuli atu ai i se tagata na a’afia.
Ona o galuega talu ai, na maua ai e Duffy le tele o lona malamalama i le auala o nofoaafi i le itu i sautesasae, ma o se voluma o Somyarn ma ponokalafi sauā na maua i le fale o ona matua.
O lana uo mamae o David Marcashi sa masalomia o ia o le toso teine ​​lona lua, peitai e leai ni mau faamaonia, ma e lei filifilia foi o ia i le solo o le tagata na aafia, o lea na tatala ai o ia i tua.
Na molia Duffy i solitulafono e fa o le toso teine ​​ma le fasioti tagata ia Alison Day ma Maartje Tamboezer-Ann Lock na faʻasalaina i le fasioti tagata ona o le leai o se faʻamaoniga-ma faʻasalaina i le falepuipui mo le olaga atoa.
Ina ua maua e le ali’i foma’i o le mafaufau o le falepuipui ia Janet Carter lona fa’atuatuaga, na muamua le tautala Duffy i lana uo a’o laititi ma le tagata osofa’i ia Markahi.
"O lenei mea e manaʻomia ai le galulue faʻatasi, ma o mea uma latou te faia o le galulue faʻatasi," o lana tala lea. “E oo lava i aso o tamaiti aoga.”
Na ia faaopoopo mai e faapea, faatasi ai ma Alison Day, na maua na latou toso faamalosi o ia i lalo o le alalaupapa nofoaafi, ae na ia faaopoopo mai: "Na te le manatua se finauga maumaututu e uiga i lenei mea o se fasioti tagata."
O le ulugalii o ni uo e 11 tausaga le matutua ma o loo latou faamatalaina se taaloga na masani ai ona latou tuli ma pu’e teine ​​ona oomi ai lea o o la fatafata.
I se tasi faʻamatalaga malulu, na ia faʻamatalaina le masani aʻo leʻi osofaʻia osofaʻiga taʻitasi, taʻalo le album gatete a Michael Jackson i totonu o le taavale a Tavita.
“O le a taina e Tavita lenei lipine pe a latou o ese. O se fa'ailoga fa'aalia o le latou maliliega e fai se gaioiga po'o se solitulafono. O le latou fa'aoso lea,” o le tala lea a Sieni.


Taimi meli: Aukuso-28-2021