page_head_Bg

"Mafaufau ae e te leʻi fufulu" faʻasalalauga faʻamalosi tagata e sui a latou masaniga

O solo fa'ama'i fa'ama'i, fuga fuga ma mea fa'amama e le tatau ona fufulu ile faleta'ele. Ata: iStock

about-us-4
Atonu ua tuai lau su'esu'ega. Afai o lo'o e fa'aogaina le Internet Explorer 9, 10 po'o le 11, o le a le lelei le matou mea fa'alogo. Mo se poto masani sili atu, faʻamolemole faʻaaoga Google Chrome, Firefox poʻo Microsoft Edge.
O le Clean Coasts, o se fa'alapotopotoga fa'alesiosiomaga, na galulue fa'atasi ma le Irish Water e fa'ailoa ai le fa'aleagaina o mea e pei o le cotton swabs ma le antibacterial solo e mafai ona mafua pe a tia'i i totonu o le faletaele.
Mafaufau a'o le'i fufuluina ose fa'asalalauga fa'aletausaga fa'alaua'itele e uiga i fa'afitauli e mafai ona fa'atupuina e oloa tumama ma isi mea i totonu o aiga, o paipa vai otaota, fale e togafitia ai, ma paipa i totonu o le gataifale. O le fa'amoemoe o lo'o fa'atautaia e le Clean Coasts, o se vaega o An Taisce, i le galulue fa'atasi ma le Irish Water Company.
E tusa ai ma lea gaioiga, o poloka e mafai ona mafua ai le tafe mai ma tafe mai ai alavai, ma faʻasalalau ai faʻamaʻi.
I le va’ai atu i le fa’atupula’ia o le ‘au’au o le sami ma le fa’aogaina o le matafaga, o le ta’aloga e mana’omia ai le mafaufau o tagata i le a’afiaga o a latou amioga ta’ele ma le a’afiaga o le si’osi’omaga.
E tusa ai ma le faʻasalalauga, o ata o manulele o loʻo aʻafia i otaota o le gataifale e masani lava, ma e mafai e tagata ona faia se sao i le puipuia o matafaga, ogasami ma meaola o le gataifale.
“O sina suiga la’ititi i a tatou amio fa’amulumulu e mafai ona faia ai se eseesega tele-tu’u solo susū, fugala’au fugala’au ma mea mama i totonu o le lapisi nai lo le faleuila” o le fe’au lea o le fa’amoemoe.
E tusa ai ma le faamatalaga a Tom Cuddy o le Irish Water Company, o le aveesea o poloka o paipa ma fale e togafitia ai “atonu o se galuega e ita ai” ona o nisi taimi e tatau ai ona ulu atu tagata faigaluega i le vai e aveese ai le poloka i se suo.
Fai mai Mr. Cuddy, i le suʻesuʻega o lenei tausaga, o le aofaʻi o tagata na ioe i le lafoaia o mea le talafeagai na pa'ū mai le 36% i le 2018 i le 24%. Ae na ia faailoa mai o le 24% e fai ma sui o le toeitiiti 1 miliona tagata.
“E matua faigofie lava le matou savali. Na o le 3 Sa. E tatau ona fufulu le mimi, fe'ai ma pepa i totonu o le faleuila. O isi mea uma, e aofia ai solo susu ma isi mea mo le tumama, tusa lava pe fa'ailogaina i se igoa e mafai ona fufulu, e tatau ona tu'u i totonu o le lapisi. O le a fa'aitiitia ai le aofa'i o alavai o lo'o pupuni, le lamatiaga o fale ma pisinisi o lo'o lolovaia, ma le lamatiaga o le fa'aleagaina o le si'osi'omaga e mafua ai le afaina o meaola e pei o i'a ma manulele ma nofoaga e fa'atatau i ai."
I le Ringsend Sewage Treatment Plant i Dublin, e togafitia e le fale gaosi le 40% o le suavai otaota a le atunuu ma aveese le averesi o le 60 tone o solo susu ma isi mea mai le fale i masina uma. E tutusa lea ma pasi ta'ilua e lima.
I luga o le Lamb Island i Galway, e tusa ma le 100 tone o solo susu ma isi mea e ave'esea mai le fale e fa'amama otaota i tausaga ta'itasi.
Na talosagaina e Sinead McCoy o Clean Coasts tagata ina ia mafaufau e puipuia "solo susu, solo solo ma mea tumama mai le fufuluina i matafaga mataʻina o Aialani."
“E ala i le faia o nai suiga laiti i a tatou amioga fufulu, e mafai ai ona tatou puipuia le afaina o lapisi i le siosiomaga o le gataifale,” o lana tala lea.
O le Crossword Club e maua ai avanoa i le silia ma le 6,000 feso'ota'iga feso'ota'iga fa'amaumauga mai le Irish Times.
Faamalie atu, USERNAME, matou te le'i mafai ona fa'agaioi lau totogi mulimuli. Fa'amolemole fa'afou au fa'amatalaga tau tupe e fa'aauau ai le fiafia i lau fa'asoa ile The Irish Times.
about-us-6


Taimi meli: Aukuso-20-2021