page_head_Bg

O le Aai o Niu Ioka e mafatia i faʻafitauli faʻapitoa i le aso muamua o le aʻoga

I le taeao o le Aso Gafua, toeitiiti atoa le 1 miliona tamaiti aʻoga o le Aai o Niu Ioka na toe foʻi i o latou potuaoga-ae i le aso muamua o le aʻoga, na paʻu ai le upega tafaʻilagi a le Matagaluega o Aʻoga a le Aai o Niu Ioka.
Ole su'ega ile upegatafa'ilagi e mana'omia ai faiaoga ma tamaiti a'oga e fa'amae'a i aso uma a'o le'i ulufale i le fale, ma mumusu e uta pe totolo a'o le'i tatagi le logo muamua. Na toe malosi a o leʻi ta le 9 i le taeao
“O le meafaigaluega a le US Department of Energy e suʻesuʻe ai le soifua maloloina ua toe foʻi i luga ole laiga. Matou te fa'amalulu atu mo le fa'aletonu puupuu i lenei taeao. Afai e te feagai ma faʻafitauli i le mauaina o le mea faigaluega i luga ole laiga, faʻamolemole faʻaaoga se pepa pepa pe faʻailoa upu i le aufaigaluega a le aʻoga, "le aʻoga a Niu Ioka.
Na foia e Mayor Bill de Blasio le faafitauli, ma taʻu atu i le au tusitala, "I le aso muamua o le aʻoga, ma le miliona tamaiti, o le a sili atu le mamafa o mea."
I le PS 51 i le Hell's Kitchen, ina ua laina le fanau e ulufale atu, sa talosagaina e le aufaigaluega matua e faatumu se kopi o le pepa o le siakiina o le soifua maloloina.
Mo le toʻatele o tamaiti aʻoga, o le Aso Gafua o le latou uluaʻi toe foʻi lea i le potu aʻoga i le 18 masina talu ona tapunia e le faʻamaʻi COVID-19 le tele o aʻoga a le atunuʻu ia Mati 2020.
“Matou te mananaʻo e toe foʻi a matou fanau i le aʻoga, ma matou te manaʻomia le matou fanau e toe foʻi i le aʻoga. O le pito i lalo lea,” o le tala lea a le pulenuu i fafo atu o le aoga.
Na ia faʻaopoopo mai: "Matou te manaʻomia matua ia malamalama afai e te savali i totonu o le faleaoga, e faʻamamaina mea uma, faʻalelei lelei, o loʻo ofuina e tagata uma se matapulepule, ma o tagata matutua uma o le a fai tui." “O se nofoaga saogalemu lenei. ”
Na ta’utino e le pule o le a’oga, o Mesa Porter, o lo’o i ai pea tamaiti a’oga o lo’o totoe i le fale, ona o lo’o popole matua i lenei virusi tele, lea ua toe fo’i mai i le atunu’u ona o le suiga o le Delta.
E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina mai e le US Department of Energy i le afiafi o le Aso Gafua, o le aofaʻi muamua o le auai i le aso muamua o le aʻoga e 82.4%, e maualuga atu nai lo le tausaga na teʻa 80.3% pe a faʻafeiloaʻi tamaiti aoga ma le mamao.
E tusa ai ma le US Department of Energy, e oʻo mai i le tuai o le Aso Gafua, e tusa ma le 350 aʻoga e leʻi lipotia le auai. O fuainumera mulimuli o loʻo faʻamoemoe e faʻasalalau i le Aso Lua poʻo le Aso Lulu.
Na lipotia mai e le taulaga e 33 tamaiti na faʻamaonia lelei i le coronavirus i le Aso Gafua, ma e 80 potu aʻoga na tapunia. O nei fuainumera e aofia ai aʻoga faʻapitoa.
O faʻamaumauga aloaʻia o le lesitalaina mo le tausaga aʻoga 2021-22 e leʻi tuʻufaʻatasia, ma fai mai Bai Sihao o le a umi ni nai aso e iloa ai.
“Matou te malamalama i le faatuai ma le fefe. O nei 18 masina sa matua faigata lava, ae matou te ioe uma lava o le aʻoaʻoga sili e tupu pe a faʻatasi faiaoga ma tamaiti aoga i totonu o potuaoga, ”o lana tala lea.
“E iai le matou tui. E leai se matou tui i le tausaga talu ai, ae matou te fuafua e faʻateleina suʻega pe a manaʻomia.
Ua fautuaina e De Blasio le toe foʻi i le potu aʻoga mo le tele o masina, ae o le faʻasalalauina o le Delta variant ua mafua ai le tele o faʻafitauli aʻo leʻi toe tatalaina, e aofia ai popolega e uiga i tui, agafesootai mamao, ma le leai o se aʻoaʻoga mamao.
Na auina atu e Angie Bastin lana tama tama e 12 tausaga le matua i Erasmus School i Brooklyn i le Aso Gafua. Na ia taʻu atu i le Washington Post sa ia popole i le COVID.
“Ua toe fo’i mai le virus crown fou ma matou te le iloa po’o le a le mea o le a tupu. Ua ou popole tele,” o lana tala lea.
“Ua ou popole ona ua tatou le iloa le mea o le a tupu. O i latou o tamaiti. Latou te le usitaia tulafono uma. E tatau ona latou aai ma e le mafai ona tautala e aunoa ma se matapulepule. Ou te le manatu o le a latou usitaia tulafono latou te ta'u atu pea ia i latou. Aua o tamaiti lava i latou.”
I le taimi lava e tasi, Dee Siddons-o lona afafine o loʻo i le vasega valu i le aʻoga-fai mai e ui lava o loʻo popole foi o ia i le COVID, ae ua fiafia o ia ua toe foʻi lana fanau i le potuaoga.
“Ou te fiafia ua latou toe foi i le aoga. E sili atu lea mo lo latou soifua maloloina lautele ma le mafaufau ma o latou tomai faʻaagafesootai, ma e le o aʻu o se faiaoga, e le o aʻu e sili i le fale, ae e fai lava si faʻalavelave," o lana tala lea.
“Ou te popole i lo latou faia o puipuiga, ae e tatau ona e aoaoina lau fanau i le auala sili e tausia ai i latou lava, aua e le mafai ona ou tausia fanau a isi tagata.”
E leai se mana'oga fa'atulafonoina mo tui mo tamaiti a'oga e silia i le 12 tausaga le matutua e agava'a mo tui. Fai mai le taulaga, e tusa ma le lua vaetolu o tamaiti aoga 12 i le 17 tausaga le matutua ua uma ona fai tui.
Ae e tatau ona tui faiaoga-ua uma ona latou mauaina le tui muamua aʻo leʻi oʻo i le aso 27 o Setema.
Ua faamaonia e mea moni o le faatonuga e luitauina. E oo mai i le vaiaso na tea nei, e 36,000 le aufaigaluega a le Matagaluega o Aoga (e aofia ai ma le silia ma le 15,000 faiaoga) e lei faia ni tui.
O le vaiaso na te’a nei, ina ua fa’atulafonoina e le fa’amasinoga e mana’omia e le ‘a’ai se nofoaga e nonofo ai le aufaigaluega a le DOE o lo’o i ai tulaga fa’afoma’i po’o talitonuga fa’alelotu e le mafai ona tu’iina i le COVID-19, o le United Teachers’ Federation na tau faasaga i nisi o galuega ma manumalo ai. Manumalo o le aai.
Na faafeiloaia e le Peresetene o le UFT Michael Muglu faiaoga ile PS 51 ile Hell's Kitchen ile Aso Gafua. Na ia faʻafetaia le aufaigaluega ua toe foʻi mai mo a latou taumafaiga e fesoasoani i le toe tatalaina o le aoga.
Fai mai Mulgrew, o lona faamoemoe o le faaiuga o le vaiaso talu ai i le taunuuga o faiaoga e lei faia ni tui o le a oo atu ai i le siisii ​​o le numera o tui-ae na ia taʻua e ono leiloloa le faitau afe o faiaoga i le taulaga.
"O se luʻitau tele lea," o le tala lea a Mulgrew e uiga i le taumafai e faʻamalieina feeseeseaiga e fesoʻotaʻi ma tui.
E le pei o le tausaga talu ai, fai mai ofisa o le Aai o Niu Ioka latou te le filifilia aʻoaʻoga mamao i lenei tausaga aʻoga.
Sa tatala pea e le taulaga a'oga mo le tele o tausaga a'oga talu ai, ma o nisi o tamaiti a'oga o lo'o faia a'oa'oga fa'afesaga'i ma a'oa'oga mamao i le taimi e tasi. O le tele o matua e filifili a'oa'oga mamao atoa.
O tamaiti a'oga o lo'o taofia pe fa'asa'olotoina fa'afoma'i ona o fa'ama'i e feso'ota'i ile COVID o le a fa'ataga e su'esu'e mamao. Afai e iai ni tulaga lelei ole COVID i totonu ole potuaoga, oi latou ua uma ona tuiina ma leai ni fa'aaliga e le mana'omia ona fa'aesea.
O le tina o le toafa o Stephanie Cruz na talotalo atu ma le musuā lana fanau i le PS 25 i le Bronx ma taʻu atu i le Post e sili ia te ia le tuu latou te nonofo i le fale.
“Ua fai si ou popole ma fefe aua o loʻo tupu pea le faʻamaʻi ma o loʻo o laʻu fanau i le aʻoga," o le tala lea a Cruz.
“Ou te popole i laʻu fanau e fai matapulepule i le aso ma puipuia i latou. Ua ou musu e tuli ese i latou.
“Pe a toe foʻi saogalemu laʻu fanau i le fale, o le a ou matuā fiafia lava, ma ou te lē faatali e faalogo mai iā i latou i le aso muamua.”
O le maliliega na faʻatinoina e le taulaga mo le toe tatalaina e aofia ai le faʻatagaina o matapulepule mo tamaiti aʻoga ma faiaoga, tausia le 3-futu mamao mamao, ma faʻaleleia le faʻaogaina o le ea.
Ua lapata’ia e le Iuni a pulea’oga a le taulaga-le komiti o supavaisa ma fa’atonu a’oga-o le tele o fale o le a leai se avanoa e fa’amalosia ai le tulafono e tolu futu.
O le afafine o Jamillah Alexander e aoga i le aoga faataitai i le PS 316 Elijah School i Crown Heights, Brooklyn, ma na ia fai mai ua popole o ia i mea o loʻo i totonu o le maliega fou a le COVID.
“Sei vagana ua lua i le fa mataupu, e le tapunia. Sa masani ona tasi. E 6 futu le avanoa, ae o lea ua 3 futu,” o lana tala lea.
“Na ou fai atu ia te ia e fai i taimi uma se matapulepule. E mafai ona e fegalegaleai, ae aua le soona vavalalata i se tasi,” o le tala lea a Cassandria Burrell i lana tama teine ​​e 8 tausaga.
O nisi o matua na auina atu a latou fanau i le PS 118 i Brooklyn Park Slopes na le fiafia ona o le aʻoga na manaʻomia tamaiti aʻoga e aumai a latou lava sapalai, e aofia ai solo faʻamaʻi ma e oʻo lava i le lolomiina o pepa.
“Ou te manatu o lea tatou te faaopoopo atu i le tala o le tupe. E to’atele tamaiti a’oga na leiloa i le tausaga talu ai, o lea ua afaina ai i latou i mea tau tupe, ma o tulaga mo nei matua e matua maualuga lava.”
Ina ua auina atu e Whitney Radia lana tama teine ​​e 9 tausaga le matua i le aoga, sa ia matauina foi le taugata o le saunia o mea aoga.
“E le itiiti ifo i le $100 i le tamaitiiti, e moni e sili atu. O mea masani e pei o api, laupepa ma peni, faʻapea foʻi ma solo pepe, solo pepa, solo pepa, lava seleulu, peni maka, seti penitala lanu, pepa lomitusi.


Taimi meli: Sep-14-2021