page_head_Bg

Ole tele o solo na fufulu ile taimi ole fa'ama'i e pupuni paipa ma lafo otaota ile fale

Fai mai nisi o kamupani fa'ama'i otaota o lo'o feagai i latou ma se fa'afitauli tuga fa'ama'i: o le tele o solo solo e fa'aulu i faleuila, ma mafua ai paipa pupuni, pa'u pamu ma lafoa'i lapisi e le'i togafitia i fale ma alavai.
Mo le tele o tausaga, o loʻo unaʻia e kamupani faʻaoga tagata faʻatau e aua le amanaʻia le igoa "faʻamama" i luga o le faʻatuputeleina o taʻaloga aʻo leʻi susu, lea e faʻaaogaina e tagata faigaluega fale tausi maʻi, tamaiti laiti ua aʻoaʻoina i faleuila, ma tagata e le fiafia i pepa faleuila. . Peita'i, na ta'ua e nisi o kamupani fa'aoga a le malo, na atili fa'ateteleina lo latou fa'afitauli o le solo i le le lava o pepa faleuila na mafua mai i le fa'ama'i i le tausaga talu ai, ma e le'i fa'aitiitia lava.
Na latou fai mai o nisi o tagata faʻatau na liliu atu i solo pepe ma solo " tumama a le tagata lava ia" na foliga mai na faʻamalosi e faʻaaoga pepa faleuila ina ua leva ona toe foʻi i fata faleoloa. O le isi manatu: O i latou e le aumaia solo i le ofisa o le a faʻaaoga atili solo pe a faigaluega i le fale.
Fai mai le kamupani fa'aoga, a'o fa'amama e tagata fata ma 'au o le faitoto'a, e tele fo'i solo solo fa'ama'i e le o fa'amama lelei. O ufimata pepa ma totigilima latex na lafo i totonu o le faleuila ma tafe i totonu o alavai o timuga, poloka ai masini lapisi ma lapisi vaitafe.
O le WSSC Water o loʻo tautuaina le 1.8 miliona tagata nonofo i le taulaga i Maryland, ma o tagata faigaluega i lona nofoaga sili ona tele o pamu lapisi na aveese pe tusa ma le 700 tone o solo i le tausaga talu ai-o se faʻaopoopoga o le 100 tone mai le 2019.
Na taʻua e le sooupu a le WSSC Water Lyn Riggins (Lyn Riggins): “Na amata ia Mati i le tausaga talu ai ma e leʻi faʻavaivai talu mai lena taimi."
Na taʻua e le kamupani faʻaaogaina o solo susu o le a avea ma se faʻamaʻi, pe i totonu o le alavai i le fale poʻo ni nai maila le mamao. Ona fa'aputu ai lea o le ga'o ma isi ga'o kuka e le sa'o ona lafoa'i i totonu o le alavai, o nisi taimi e fai ai le tele o le "cellulite", fa'apipi'i pamu ma paipa, toe tafe mai le otaota i le fogafale pito i lalo ma tafe atu i vaitafe. O le Aso Lulu, na ta‘ua ai e le WSSC Water e faapea, ina ua mae‘a le tusa ma le 160 pauna o solo susu na poloka ai paipa, e 10,200 kalone o lapisi e lei togafitia na tafe atu i se vaitafe i le Silver Spring.
Cynthia Finley, faatonu o tulafono faatonutonu mataupu mo le National Association of Clean Water Authority, fai mai i le taimi o le faamaʻi, o nisi kamupani aoga e tatau ona sili atu nai lo le faaluaina o latou solomama galuega-o se tau na tuu atu i tagata faatau.
I Charleston, Karolaina i Saute, na faʻaalu ai e le kamupani faʻaoga le $ 110,000 faaopoopo i le tausaga talu ai (o se faʻaopoopoga o le 44%) e puipuia ma faʻamama ai poloka poloka, ma faʻamoemoe e toe faia i lenei tausaga. Na taʻua e le au ofisa o le solo o le lau sa masani ona faʻamama faʻatasi i le vaiaso ua manaʻomia ona faʻamamā faatolu i le vaiaso.
"E tele ni masina na faʻaputuina ai solo susu i totonu o la matou masini," o le tala lea a Baker Mordecai, o le ulu o le aoina o vai otaota mo le Charleston Water Supply System. "Ona amata ai lea ona matou matauina le faateleina o le paʻu."
Na faila talu ai nei e Charleston Utilities se tagi a le malo e faasaga ia Costco, Wal-Mart, CVS, ma isi kamupani e fa o loʻo gaosia pe faʻatau atu solo susu ma se igoa "faʻafefe", fai mai ua latou faʻatupuina le "tele-tele" faʻaleagaina i le alavai. O le faʻamasinoga e faʻatatau i le faʻasaina o le faʻatau atu o solo susu e pei o le "faʻamama" pe saogalemu mo sewer system seʻia oʻo ina faʻamaonia e le kamupani o loʻo talepe i lalo i ni vaega laiti e aloese ai mai le poloka.
Fai mai Moretekai, o le tagi na afua mai i le poloka i le 2018, ina ua tatau ona ui atu le au afu i le otaota e lei togafitia 90 futu i lalo o le vai, i totonu o se vaieli susū pogisa, ma toso mai solo e 12-futu le umi mai pamu e tolu.
Na taʻua e le au ofisa, i le eria o Detroit, ina ua amata le faʻamaʻi, na amata ona aoina e le fale pamu le tusa ma le 4,000 pauna o solo susu i le vaiaso - faʻafa i le aofaʻi muamua.
Fai mai le fofoga fetalai o le King County Marie Fiore (Marie Fiore) e faapea, i totonu o le eria o Seattle, o tagata faigaluega e aveese solo susu mai paipa ma pamu i le uati. Sa seasea maua ni ufimata tipitipi i le faiga i aso ua mavae.
Na taʻua e le au ofisa o le DC Water, i le amataga o le faʻamaʻi, na latou vaaia le tele o solo susu nai lo le masani, masalo ona o le le lava o pepa faleuila, ae ua faʻaititia le numera i masina talu ai nei. Fai mai le au ofisa o le Blue Plains Advanced Wastewater Treatment Plant i sautesisifo o Uosigitone e tele atu pamu nai lo isi mea aoga ma e tau le afaina i otaota, ae o loʻo vaʻaia pea e le fale faʻaoga susu susu o paipa.
Na pasia e le Komisi o le DC se tulafono i le 2016 e manaʻomia ai solo susu na faʻatau atu i totonu o le taulaga ina ia faʻailogaina o le "flushable" pe afai e gau "e leʻi umi" pe a uma ona fufulu. Peita’i, na molia e le kamupani ta’avale ta’avale Kimberly-Clark Corp. le taulaga, i lona finauina o le tulafono-o le tulafono muamua lea i totonu o le Iunaite Setete-e le tusa ai ma le faavae ona o le a faatonutonu ai pisinisi i fafo atu o le itulagi. Na taofia e le faamasino le mataupu i le 2018, e faatali mo le malo o le aai e tuuina atu tulafono auiliili.
O se failauga mo le DC Matagaluega o Malosiaga ma le Siosiomaga na fai mai ua tuuina mai e le lala sooupu tulafono faatonutonu ae o loo galulue pea ma DC Water "ina ia mautinoa o loo faaaogaina tulaga talafeagai."
Na taʻua e le au ofisa i le pisinisi "non wovens" o latou solo na faitioina e tagata mo le faia o solo pepe, solo solo ma isi solo susu e le talafeagai mo faleuila.
Na taʻua e le peresetene o le soʻotaga, Lara Wyss, o le Responsible Washing Coalition talu ai nei o loʻo faʻatupeina e le 14 tagata gaosi ma faʻatau. E lagolagoina e le so'otaga tulafono a le setete e mana'omia ai le 93% o solo e le'i fufuluina fa'atau atu e fa'aigoaina "Aua le Fufulu." Fa'ailoga.
I le tausaga talu ai, na avea ai le Setete o Uosigitone ma setete muamua e manaʻomia le faʻailoga. E tusa ai ma le National Association of Clean Water Agencies, e lima isi setete-Kalefonia, Oregon, Ilinoi, Minnesota, ma Massachusetts-o loʻo iloiloina tulafono tutusa.
Fai mai Wyss: "Matou te manaʻomia tagata ia malamalama o le tele o nei oloa e puipuia ai o matou fale e le mo le fufuluina."
Ae ui i lea, na ia fai mai o le 7% o solo susu o loʻo faʻatau atu e pei o le "flushable" o loʻo i ai alava laʻau, e pei o pepa faleuila, e pala ma avea ma "le iloa" pe a fufulu. Fai mai Wyss o le "suʻesuʻega faʻafomaʻi" na maua ai e 1% i le 2% o solo susu i fatbergs ua mamanuina ina ia mafai ona fufulu ma e ono vave maileia aʻo leʻi pala.
O lo'o fa'asolosolo pea le fa'agasologa o su'ega a le alamanuia solo ma kamupani fa'aoga, o lona uiga, o le saoasaoa ma le tulaga e tatau ona fa'apalapala ai solo ina ia mafai ona ta'ua o le "fa'amamaina."
O Brian Johnson, o le faatonu sili o le Greater Peoria Health District i Ilinoi, na faapea mai: "Latou te fai mai e mafai ona fufulu, ae e leai." "Atonu latou te faʻaaogaina faʻapitoa..."
"E tutusa lava le moni mo faʻaoso," o le faʻaopoopo mai lea a Dave Knoblett, o le faʻatonu o le aoina o mea aoga, "ae e le tatau."
Fai mai ofisa o mea faigaluega latou te popole ona o nisi tagata faʻatau e atiaʻe ni masani fou, o le a faʻaauau pea le faʻafitauli i le faʻamaʻi. Na taʻua e le Nonwovens Industry Association o le faʻatauina o vailaʻau faʻamaʻi ma solo mama ua faʻateleina i le tusa ma le 30% ma e faʻamoemoe e tumau le malosi.
E tusa ai ma faʻamaumauga mai le NielsenIQ, o se ofisa e suʻesuʻe amioga a tagata faʻatau i Chicago, e oʻo mai i le amataga o Aperila, o le faʻatauga o taʻele faʻamama faletaele ua faʻateleina i le 84% pe a faʻatusatusa i le 12-masina na faaiʻu ia Aperila 2020. 54%. E oʻo mai ia Aperila 2020, o faʻatauga o solo muaʻi susu mo le faʻaogaina o faleuila ua siʻitia i le 15%, ae ua faʻaitiitia teisi talu mai lena taimi.
I le taimi lava e tasi, e manaʻomia e le kamupani faʻatau oloa le faʻaaogaina o le "tolu Ps" pe a fufulu vai-pee, poop ma (pepa faleuila).
“Faaaoga nei solo solo i lou loto,” o le tala lea a Riggins o le WSSC Water, Maryland. “Ae na o le tuu i totonu o le lapisi nai lo le faleuila.”
Vaccine Virus: E mana'omia e Delta Air Lines tagata faigaluega ina ia tui pe totogi ni tau fa'ainisiua soifua maloloina
O pasese le taupulea: E manaʻomia e le FAA le tele o pasese faʻaleagaina vaalele e faʻasalaina le sili atu i le $ 500,000
Potomac Cable Car: DC vaʻaia le fanua Georgetown o se nofoaga e tulaueleele ai i le lumanaʻi-ma o se fale e mafai ona faʻaogaina mo le alatele.
Toe faʻaleleia le nofoaafi: Na paʻu le nofoaafi i le amataga o le faʻamaʻi, ae o le toe faʻaleleia o le taumafanafana na maua ai le malosi mo Amtrak


Taimi meli: Aukuso-26-2021