page_head_Bg

Fa'aumatiaga: Fa'ato'a le tagi a Kimberley-Clark

“O solo susu ua avea nei ma se tasi o lu'itau sili tatou te feagai i le faiga o le aoina o le Suavai a Charleston,” o le tala lea a Baker Mordecai, le supavaisa o le aoina o vai otaota. Ua tele tausaga o fai ma fa'afitauli i le vai otaota, ae ua fa'ateteleina lenei fa'afitauli i le 10 tausaga ua tuana'i ma ua atili fa'ateteleina i le fa'ama'i COVID-19.
O solo susu ma isi mea e iai fa'afitauli ua leva ona iai. Latou te le faʻamavae pei o pepa faleuila, e oʻo atu ai i faʻasalaga faʻasaga i kamupani o loʻo gaosia ma faʻatau atu solo susu. O le lauiloa sili ona lauiloa o Kimberly-Clark. O fa'ailoga a le kamupani e aofia ai Huggies, Cottonelle ma Scott, lea na tu'uina atu i le fa'amasinoga e le fa'aogaina o vai i Charleston, Karolaina i Saute. E tusa ai ma le Bloomberg News, na oʻo atu le Charleston System i se faʻamautu ma Kimberly-Clark ia Aperila ma talosagaina se fesoasoani faʻapitoa. O le maliliega o loʻo faʻamaonia ai o solo susu a le kamupani o loʻo faʻailogaina o le "faʻamamafa" e tatau ona ausia tulaga faʻataʻitaʻi a le alamanuia o le suavai leaga ia Me 2022.
I le aluga o tausaga, o lenei faʻafitauli soloia ua faʻaalu ai le faʻaogaina o le vai i Charleston e faitau selau afe tala. I le lima tausaga ua tuana'i, ua fa'atupe e le faiga le US$120,000 i luga o le mata o le ala e ulufale ai—na'o tupe faavae, e le aofia ai le fa'agaioiina ma le tausiga. "E fesoasoani lenei mea ia i matou e aveese solo aʻo leʻi mafua ai soʻo se ituaiga o faʻaleagaina i soʻo se masini pito i lalo (e masani lava i le gaosiga o laau)," o le tala lea a Moretekai.
O le tele o tupe fa'afaigaluega sa i le vaavaaiga ma le mauaina o fa'amaumauga (SCADA) o le faiga o pamu e 216, lea na tau ai le $2 miliona i le valu tausaga. O le tausiga puipuia, e pei o le fa'amama vai susu, fa'amama laina autu ma le fa'amamāina o lau i fale pamu ta'itasi, e aofia ai fo'i se tupe tele. O le tele o galuega na faia i totonu, ae o konekarate mai fafo na aumai e fesoasoani faʻafuaseʻi, aemaise lava i taimi o faʻamaʻi-na faʻaalu le isi $110,000.
E ui ina fai mai Moretekai o le Charleston sapalai vai sa feagai ma solo mo le tele o tausaga, o le faamaʻi ua faateteleina ai le faafitauli. Fai mai Moretekai, o le faiga lea e lua pamu e pupuni i le masina, ae o le tausaga nei ua toe 8 isi pala i le masina. I le taimi lava lea e tasi, o le laina autu faʻapipiʻi faʻateleina mai le 2 taimi i le masina i le 6 taimi i le masina.
"Matou te manatu o se vaega tele o lenei mea ona o loʻo faia e tagata faʻamaʻi faʻamaʻi," o lana tala lea. “E foliga mai latou te faamama soo o latou lima. O nei ieie uma o lo'o fa'aputu i totonu o le alavai.”
A'o le'i o'o ile COVID-19, o le Charleston Water Supply System e tau US$250,000 i le tausaga e fa'atautaia ai na'o solo, lea o le a si'itia ile US$360,000 ile 2020; Ua fuafuaina e Moretekai o le a faaalu se $250,000 faaopoopo i le 2021, e sili atu i le $500,000 le aofaʻi.
Ae paga lea, e ui lava i le toe faʻatulagaina o galuega, o nei tau faʻaopoopo o le puleaina o solo e masani lava ona tuʻuina atu i tagata faʻatau.
"I le faaiuga o le aso, o le mea o loʻo ia te oe o tagata faʻatau e faʻatau solo solo i le tasi itu, ma i le isi itu, latou te vaʻaia le siʻitia o tau o lapisi o solo," o le tala lea a Mordechai. "Ou te manatu o nisi taimi e le amanaʻia e tagata faʻatau se mea tau."
E ui lava ina faʻamama le faʻamaʻi i lenei taumafanafana, e leʻi faʻaititia le poloka o le vai a Charleston. “E te manatu pe a toe foʻi tagata i galuega, o le a faaitiitia le aofaʻi, ae matou te leʻi matauina lenei mea i le taimi nei,” o le tala lea a Moretekai. "O le taimi lava e atiina ae ai e tagata se mausa leaga, e faigata ona aveese lenei mausa."
I le aluga o tausaga, sa fa'atinoina e le aufaigaluega a Charleston nisi o galuega fa'aa'oa'oga e fa'ataga ai i tagata fa'aoga ia malamalama o le fufuluina o solo e mafai ona fa'aleagaina atili ai le faiga. O le tasi o le "Wipes Clog Pipes" na auai Charleston ma isi faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu, ae na fai mai Moretekai o nei mea na tutupu ua na o le "manuia itiiti".
I le 2018, na faʻalauiloa ai e le aufaigaluega se faʻasalalauga faʻasalalau faʻasalalau e faʻalauiloa ai pupuni ma ata o tagata eseese o loʻo faʻapipiʻiina pupuni ma o latou lima, lea na faʻasalalau lautele i le lalolagi atoa, e aʻafia ai le silia ma le 1 piliona tagata. "O le mea e leaga ai, o le aofaʻi o solo na matou vaʻaia i le faiga o le aoina e leʻi afaina tele," o le tala lea a Mike Saia, o se pule o faʻamatalaga lautele. "Matou te leʻi vaʻaia se suiga i le numera o solo na matou aveese mai le lau ma mai le faʻagasologa o le faʻaogaina o le suavai leaga."
O le mea na faia e le sosaiete faʻaagafesootai o le tosina atu lea o le mafaufau i tagi na tuʻuina atu e kamupani faʻamaʻi otaota i le Iunaite Setete atoa ma avea ai le faiga o le vai Charleston ma taulaiga o tagata uma.
"Ona o lenei taumafaiga viral, ua avea ai i matou ma foliga moni o faafitauli solo i le Iunaite Setete. O le mea lea, ona o lo matou vaʻaia i totonu o pisinisi, o le galuega autu faʻaletulafono o loʻo faia e le faʻamasinoga atoa ua taofia le tumau ma avea i matou ma latou tagi autu," Saia Say.
O le tagi na faaulu faasaga ia Kimberly-Clark, Procter & Gamble, CVS, Walgreens, Costco, Target ma Walmart ia Ianuari 2021. A o lei faia le faamasinoga, o le Charleston Water Supply System sa i totonu o feutagaiga tumaoti ma Kimberly Clark. Na taua e Saia e faapea, sa latou mananao e fai se faaleleiga ma le kamupani gaosi oloa, peitai e lei maua se maliliega, o lea na latou faila ai loa se latou tagi.
Ina ua faaulu nei tagi, sa mananao le aufaigaluega a le Charleston Water Supply System ia mautinoa o solo ia ua faaigoaina “flushable” e mafai moni lava ona fufulu, ma o le a “sosolo” i le taimi ma i se auala e le mafua ai ona poloka pe faaopoopo. mataupu tau tausiga. . O lo'o aofia ai fo'i i le fa'amasinoga le mana'omia o le au gaosi oloa ina ia tu'uina atu i tagata fa'atau se fa'aaliga sili atu e le mafai ona fufulu mama solo e le mafai ona fufulu.
"O faʻamatalaga e tatau ona tuʻuina atu i le nofoaga e faʻatau atu ai ma faʻaoga i totonu o le faleoloa, o lona uiga, i luga o le afifiina," o le tala lea a Saiya. “O le mea lea e taulaʻi atu i le lapataʻiga 'aua neʻi fufulu' o loʻo faʻaoso mai le pito i luma o le afifi, e fetaui tonu lava i le mea e te ave ai solo ese mai le afifi."
O tagi e uiga i solo ua tele tausaga o iai, ma na taʻua e Saia o le uluai nofoia lea o "soʻo se mea".
“Matou te faamalo atu ia i latou mo le atiaeina o se solo e mafai ona fufulu ma malilie e tuu ni igoa sili atu i luga oa latou oloa e le mafai ona fufulu. Matou te fiafia foi o le a latou faʻaauau pea le faʻaleleia o a latou oloa,” o le tala lea a Saia.
O Evi Arthur o le faatonu lagolago o Pumps & Systems magazine. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi o ia i earthur@cahabamedia.com.


Taimi meli: Sep-04-2021