page_head_Bg

44 oloa atamai e mafai ona vave fa'aitiitia ai le inosia

Matou te fautuaina naʻo oloa matou te fiafia i ai ma matou manatu o le ae fiafia foi. E mafai ona matou maua ni fa'atauga mai oloa na fa'atauina i lenei tusiga na tusia e le matou au pisinisi.
E i ai se mea i totonu o le fale na e taumafai e le amanaiaina? Masalo na faia e le pusi. Pe na tupu ae e te lei siitia mai. E tasi foi pe lua nofoaga faapenei. Sa i ai se limu uliuli i lalo o le faamalama, palapala palapala i le faletaele i lalo, ma se manogi ou te le fia talanoaina. Na sau mai se nofoaga ou te le'i fefe e tilotilo i ai. Ae ui i lea, ua ou faafoliga e leʻi tutupu nei mea. E tofu uma i latou ma auala faigofie toe faaleleia. (Saʻo?) Ma e te iloa o ai na faʻataʻitaʻiina uma faʻaleleia ma iloa po o fea e aoga? Amazon su'esu'e. Na latou faasino mai ia te aʻu 44 oloa atamai e mafai ona vave faʻaitiitia ai le inosia.
Ou te liliu atu i tagata ua manumalo i le manogi maaa ma o loo ola e talanoa i ai. Ua latou o mai—ia faamaoni, o nisi taimi e tele naua faamatalaga; E le mafai ona ou le amanaiaina nisi o i latou—ma ua ou iloa nei le auala e taulimaina ai mea leaga uma e tutupu i totonu o pusaaisa, faletaele, umukuka, taavale, ma kapeta. Afai e i ai se manogi e le mafai ona e tu, o se pisia e te ita ai, poʻo se faʻalavelave e faʻaauau pea i totonu o le taavale, o loʻo i ai se fofo. faaauau le faitau.
Fa'apipi'i le TubShroom ma fa'atofa ile vai tu po'o lauulu ile ta'ele po'o le ta'ele fola. O lona mamanu e pei o mushroom e maileia ai le lauulu i lalo o le pop-up pito i luga, e le mafai ona e vaʻaia. Pau lava le mea e tatau ona e faia o le toso i luga e le aunoa mo le faamamaina.
Afai e te sogisogi i totonu o le umukuka ma fia iloa po o fea e sau ai le manogi masalosalo, o lau lapisi e ono mafua ai. Liligi i totonu se tasi o taga o le fuga lanumoana, ona tatala lea e fa'agaoioi ai le foam, ma olo ai le lapisi lapisi i totonu o le alavai ma goto e aveese ai le manogi-ma le lapisi matuia na mafua ai.
E fa'afefea ona e fa'aumatia le manogi o kalone lapisi, kalone lapisi, kapoti o lo'o teu ai mea ta'alo, po'o ta'avale? E mafai ona fa'apipi'i lelei i totonu o atigipusa palasitika, ma e mafai ona e pipii i so'o se mea. Fa'apipi'i i totonu o le lapisi, kapoti, kapoti po'o le ta'avale, ma sui le taga i lea taimi ma lea taimi, o le a aveesea ai le manogi e aunoa ma se taumafaiga.
Le ituaiga limu e maseesee ma palapala ai le pupuni ta'ele? Limu i le pito i lalo o pupuni? O le a le tupu lenei mea i lenei taʻele pupuni taʻele, aua o le polyethylene vinyl acetate e le mafai ona faʻafefe i vai, o le a le faʻaputuina le vai ma mafua ai le pala ma le pala. Tuu i luga ma faagalo le mea na tupu.
O le tuʻuina o se vaega tele o avanoa faʻatau mo masini fufulu ipu e faʻaputuina susu susu e le na o le pau lea o le auala. Tatala le masini fufulu ipu i luga o se vaega o le ogaumu, ma a mago au ipu po o oloa, o le a tafe saʻo le vai ile alavai. E fa'apipi'i e le au pa'u le fa'agaau u'amea i le mea e te mana'o ai, ma fa'aluaina le ipu ipu e pei o se tama'i colander. A e manaʻo e toe foʻi mai le pusa, e mafai ona teuina uma i totonu o le pusa.
O le fasimoli o se mea manaia, ae e mafai ona faʻafefe i luga o le fata, ma o le tele o ipu fasimoli o le a le pine ae faʻatumu i se ata fasimoli pipii. Ae o lenei mamanu poto e mafai ai ona tafe le vai fasimoli i totonu o le ogaumu, ina ia mago le fasimoli ma o le a le tupu ai le pala. O ipu fasimoli nei e tolu o le silicone foi, o lea e mafai ai ona e tuʻuina i nisi taimi i totonu o le fufulu ipu.
Po o le a lava le tele o taimi e te laa ai i luga o le fala susu susu, o le a le aoina ai le vai ma fausia ai se nofoaga susu e manaʻomia ona fufulu. O matāua vai e ui atu i papa ofe e le susu ma ea. O vae uu i le pito i lalo o le fala e mautinoa e le se'e i lalo o lou tino.
O le a le mama o le sele i totonu o le faatanoa? O fea e te tautau ai le solo susu? O nei matau e mafai ona faʻapipiʻi i le puipui o le potu taʻele, o lea e mafai ai ona e tautau mea, e pei o sele poʻo le loofah, ina ia faʻamago mea uma.
O le a le mea e tupu pe a lafo e se tasi le afa tumu i le sua i totonu o le taga lapisi faʻafuaseʻi i lau taavale? E te le mana'o e fa'amamāina. O lenei oloa e le susu e mafai ona tautau i luga o le nofoa pito i tua, nofo i luga o le fola poʻo le taofia mai le faʻamafanafanaga, ma e mafai ona taulimaina soʻo se mea e tuʻuina i ai e se tasi. E le gata i lea, o loʻo i ai foʻi se ato teu mo solo susu, solo pepa poʻo isi mea, ma o le tapuni e teu ai le lapisi i totonu seʻia e tuʻuina.
E leai se tasi e fiafia e fufulu le ogaumu, sa'o? O le puipuia o le auala lea e aloese ai mai lenei mea. O mea fa'apipi'i o le ogaumu e mafai ai ona e kuka le lasagna leaga po'o le fasi povi tao e aunoa ma le aveesea o se vaitaele sisi po'o ga'o mai le pito i lalo o le ogaumu. Na'o le tu'u lava o se tasi o nei laina e lua i luga o le fata i lalo o le mea e ono lia. A uma ona kuka, na'o le tu'u lava o le ie palapala i totonu o le masini fufulu ipu.
Fa'aoga nei ieafu vaivai e ufiufi ai au e sili ona pa'i soo e puipuia ai tulagalima mai le faaleagaina o foliga mama o le umukuka. O nei ie vaivai e maua ai lanu lauiloa ma se mea e mitiia ai tamatamailima ma palapala. Latou te lagona le vaivai i ou lima, ma e mafai ona e togi i totonu o le masini tamea pe a faʻamamā le umukuka e vave faʻafouina.
A ta'alo le maile i le matafaga po'o le palapala, o le toe tu'u o vae palapala i totonu o le ta'avale po'o le fale e ono fa'aalu ai itula e fa'amama ai. Po'o, e mafai ona e a'oa'o le maile e fiafia e fai se pedicure vave i lenei masini fufulu vae. O loʻo faʻapipiʻiina i pulumu silikoni vaivai, o lea a e faʻatumu i le vai ma fufui na matiuu palapala i totonu, e mafai ona faʻamama lelei le pito i luga ma lalo. Ona, na'o le sasaa o le vai palapala ma fa'aauau.
Afai e susu pe afu ou vae a'o e faigaluega, fa'amolemole tu'u i luga ole fa'amago seevae pe a e sau i le fale. Na te auina atu filemu le ea mafanafana ma mago i totonu e faʻagogo ai. I lenei auala, pe a tatau ona e toe foʻi i le galuega, latou te galulue pei o ponaivi ma e mafai ona ofuina i soo se taimi. E puipuia ai le manogi, ma e le tau onosaia e ou vae le nonoa i se pea seevae susu i le amataga o le aso.
Togi nei mama laupapa i ou seevae, tautau i totonu o le kapoti, pe tuʻu i totonu o se atigi pusa poʻo se atopaʻu, o mea uma o le a matua fou lava. O mama arasi mata nei e manogi lelei lava i o tatou lagona faaletagata, ae o pesi-moga, loi, moega pepe, ma isi mea-e inoino i le manogi ma e le latalata i soo se mea e manogi arasi. E le oona, faigofie, ma manogi manaia. E mafai faapefea ona e sese?
Afai ei ai se tulimanu o se nofoa poʻo se sofa e masani ona faʻasaina ona faʻaaoga ona o le pusi poʻo le taifau ua ufiufi i se fasi fulufulu, ona avea lea o lenei pulumu aveese lauulu o se fofo vave mo le toe faʻaaogaina. Uu i tua ma luma i lena nofoaga malosi, o le a puʻeina uma lauulu ma teuina i totonu o le potu pito i luga. Tatala ma faamama pe a uma. Ona toe fiafia lea e nofo i lena tulaga.
E te le tau tago i le pito i luga o le pamu lea na pai i ai tagata uma i lima palapala ina ia mama ou lima. Na'o le fa'atumu o lenei fasimoli e le fa'afeso'ota'i i lau fa'amama lima e sili ona e fiafia i ai ma talotalo lou lima i lalo ole si'i. E lagona ua e i ai iina, ona faapa'u lea o se fasimoli i lou lima. E malosi maa, e mafai ona uuina le 17 aunese, ma maua le 19,000 fa'ailoga lima-fetu.
Fa'aoga nei aluga fata felanulanua'i e sui ai totonu o le pusaaisa mai le vevesi monochromatic i le fa'asologa felanulanua'i. Latou te faia se tu'uga vaivai mo apa po'o fuala'au, e manaia tele, ma afai e masaa se mea, e matua faigofie lava ona fufulu-na'o le toso i fafo ma fufulu ese. E mafai ona e fa'atulagaina ina ia fetaui ma lau fata, fai se faiga fa'ailoga lanu pe na'o le talisapaia o foliga vaaia.
O lenei pusa fa'aoso fa'atasi ai ma solo fa'amama lau ma le ie microfiber o lo'o aofia ai o le vaifofo lea na e sailia e aveese ai le pefu ma fa'ailoga tamatamailima mai lau pa'i ma lau TV. Na'o le solo o le lau i se ieie, ona toe solo lea i le microfiber e maua ai se mata fou. O le ta'ele fa'asoa e faigofie ai ona fa'atumauina.
O le aveeseina o le pefu ma le ta'e fa'aita atonu o se mea e te mana'o e tu'u ai, ae ta'alo i le gel slimy fa'amalie? E manaia. Oomi le fa'amama gel i totonu o le manava ma va o lau piano po'o lau ta'avale, ma o le a galo ia te oe le mea e fai seia e vaʻaia mea uma e mama ma fou. E mafai ona e fa'aauau pea ona fa'aoga seia suia le lanu.
A e tu'u fa'amau taliga i totonu o lou taliga, o le a maua ai le taliga, ma o le a ulu le taliga i pu laiti i totonu o taliga…e te iloa le mea o lo'o tupu. O lenei pusa putty 24-pepa e mafai ai ona e fufuluina e aunoa ma se taumafaiga poʻo se tioata faʻalautele: oomi le taliga i totonu o nei putty cubes ma toso ese. O le mea pipii e tumau i totonu o le putty, fa'amama au taliga.
A e fufulu ou lavalava, e te le manaʻo i le masini e tuʻu ai ou lavalava e faʻaosoina se manogi le lelei. O fualaau nei e fa'amama ai le masini tagamea. Na'o le tu'u lava o se tasi o papa ma'i ma'i fa'agasolo malie i totonu ma fa'aagafua. E le gata ina fa'afou ai le masini, ae o'o ai fo'i i lalo o le palapala fa'aputu ma malepe i lalo, ma fufulu ese ai ma fa'amama ai le manogi o le masini tamea.
E manogi lelei le taavale fou. Ae “e manogi e pei o se maile susu”? E faigofie le fofo. Na'o le fa'atumu o lenei diffuser aulelei i vai ma ni nai mataua o le suauu taua o lau filifiliga, ona kiliki lea o le ki i le pito i luga e faʻatumu ai le ea i se manogi fou. E faʻamalosia e le USB ma faʻaalia se tasi o lanu matagofie e fitu.
Afai e le mafai ona e talia le manatu o le pulumu na fufui i totonu o le faletaele o loʻo tautau i totonu o le faletaele, o le tootoo, fala ma le caddy o vaifofo ia. Fa'aputu fala i totonu o le tama, ona tulei lea o le fala i luga o se tasi o fala. Fa'amama le faleuila-ua tumu le fala i le Clorox cleaner-ma latou oomi le ki i luga o le u'amea e tatala ai le fala i totonu o le lapisi. E sau ma 16 toe faʻatumu.
Ae le'i tupu ia te oe, e faigata ona e vaai faalemafaufau i se manogi manogi e tusa lava po o le a le malosi e te fufulu ai, e pipii i lau pusaaisa e pei o se ao maaa. Ae ui i lea, e faitau afe tagata na faʻamatalaina tala e uiga i le manogi o pusaaisa i faʻamatalaga ua tuʻuina atu faʻamaoniga mo lenei faʻamaʻi faʻamaʻi. Na'o le tu'u i totonu o le pusaaisa ma fa'atali. O lena manogi, e tusa lava po o le a, o le a le pine ae mou atu.
Fa'apipi'i le mea fa'apipi'i fulunifo i le puipui o le faleta'ele e fa'aaoga ai le fa'apipi'i fa'apipi'i, fa'apipi'i le pulumu i le pito i luga, ma fa'aofi le pulumu i le pito i luma. O le matamata i lenei mea e fa'auma uma le pa'u fulunifo oomi ma tufa-e aunoa ma se fenumiai. E le toe iai se pa'u i tamatamailima, fata ma lavalava. E sau i lanu e tolu, e mafai ona faʻapipiʻi i soʻo se puipui, ma aveese se galuega faʻafefe mai lou aso.
Pe o lou fenumiai e mafua mai i se tamaititi o loʻo uuina se penivali, o le gaʻo burger fiasco i luga o le ogaumu, tausaga o tagata e kikiki kickboards ma o latou seevae, poʻo soʻo se isi lava mea, o lenei omomi faʻataulāitu o le a manuia. Tau lava o le fufuluina o se tasi o le 10 omomi i totonu o lenei afifi, e pei lava o le 19,000 tagata na tuuina atu ia i latou fetu e lima, ma e te ofo ai.
Tuu lau telefoni, fa'amau taliga, atotupe, ki, po'o so'o se isi mea e ofi i totonu o lenei pusa ma oomi le ki. E fufulu ai totonu i le malamalama ultraviolet, lea e mafai ona tape ai siama, e oo lava i mea o loʻo natia i ni tamaʻi vaʻa poʻo luga o luga e le mafai ona solo. O se uta uaealesi foi, o lea e totogi ai lau telefoni ma isi masini pe a tuu iina.
O lenei ato tele tagamea e tu'u uma ai ou lavalava mo le vaiaso i se nofoaga mama, ma o itu matala e mafai ai ona ulufale le ea, ina ia le avea nei lavalava ma faaputuga manogi leaga a'o lei faia le aso tagamea. E fetaui lelei le tapuni e puipuia ai fagafao mai le ulu atu, ma o le au tipi e faigofie ona ave.
O nei ieie Suetena uiga ese e foliga mai o se tuufaatasiga o se ie ma le omomi, e faia ai mea lelei atoatoa, sili ona faʻafefe mo le fufuluina o ipu, solo faʻatau ma fufulu faletaele. E leai ni linting, mausi, mitiia e pei o se omomi, ma vave mago, ina ia e le sogisogi i le manogi o omomi tuai. Sa fiafia le au faitio ma tuuina atu ia i latou le silia ma le 26,000 lima-fetu iloiloga.
O ituaiga mea leaga uma e feoai solo i luga o le ea, e mamaʻi ai tagata ma maua ai le manogi uiga ese, ae o lenei masini ea feaveaʻi e mafai ona faʻamamāina nei mea. E mafai ai ona fa'amamāina le 'ea o lo'o latalata atu ia te oe e ala ile HEPA ma kaponi fa'amama. O le mamafa e itiiti ifo i le pauna, e lelei atoatoa e ave i luga o se vaalele, ofisa poʻo se taavale.
O le a e fa'aogaina lenei mop microfiber fa'atasi ai ma mop pad e fa'amama ai fola malo aua e matua faigofie lava. Fa'aaogā se pa'u fa'alelei e fa'amamā ai fulu fagafao, palapala palapala, ma so'o se mea na e valuina i se salu. Pe a mana'omia ona soloi susū mea palapala, fa'aaoga se pa'u pupuu fa'atasi ai ma sina vai ma le vailaau. A mae'a, togi i totonu o le masini ta'ele solo solo solo.
Suia le pulou o loʻo i ai i luga o le toothpaste poʻo le suauu i se tasi o nei pulou sui e tolu ma le atamai, ma e mafai lava ona e tufatufaina saʻo le aofaʻi o oloa i mea e te manaʻo ai e aunoa ma se faʻalavelave. O le tapuni o le a otometi lava ona tapuni, e taofia ai oe mai le leiloa o le oloa i totonu o le pusa atoa, i luga o ou lima, poʻo soʻo se mea e te le manaʻo ai.
Afai ei ai au fagafao, talavou, tamaiti, poʻo se umukuka e aunoa ma se faʻaleleia malosi o fale gaosi oloa, o le manogi o le a maileia i totonu o le fale. O le aʻafiaga o le ufiufi i moligao poʻo le manogi manogi e faigofie, ae o lenei gel deodorant e faigofie ona faʻaoga. Ae sili atu le taua, e mafai ona faʻaitiitia nai lo le ufiufi o le manogi, naʻo le tatalaina o le fagu tasi ma tuʻu i tafatafa o le puna o le manogi.
O fa'apalapala palasitika nei e fa o le meafaigaluega sili lea e aveese ai mea viscous vela i luga o le apa u'amea e aunoa ma le aveeseina o saimini ua e matua galue malosi e maua. E i ai ni nai pito e fetaui ma tulimanu uma o so'o se apa o lo'o ia te oe, ma e fa'aaogaina foi e le au faitio e fa'amama le fata ma aveese ai le pa'u slimy mai le ipu.
O le osofaʻiga a Drosophila o se faʻalavelave matuia, ae leai se mafuaʻaga e tuʻuina atu ai masaniga fualaau aina maloloina. Na'o le tu'u lava o se tasi o apu i totonu o lau ipu fualaau 'aina-e tumu i maunu e sau ai-o le a osofa'ia e lago nai lo lau fa'i ma mate ai. Tuu le tasi i tafatafa o le lapisi, ma e le o toe mamao ae te'a ese le faafitauli o le lago fua. E silia ma le 14,000 tagata na fai mai na latou faia se galuega sili ma tuuina atu ia i latou fetu e lima.
A pa'ū lau mayonnaise i le pito i lalo pe toeititi lava gaogao lau conditioner, e tatau ona e tu iina ma lulu le fagu a'o toeitiiti 'ai lau sanuisi, a leai ua toeitiiti uma le vai vevela. O le tautala sa’o, o le mea lea e ita ai. Tatala le pulou i luga o lena fagu, sui i se tasi o nei pito pito i luga, ma liliu le fagu i luga i lalo. A e toe fa'aaogaina, o le a sauni le fagu ma sauni mo le tu'uina atu.
O le a le taimi mulimuli na e ave ai i fafo le ogaumu fa'ase'e ma fa'amama uma mea na masaa mai itu? Faatasi ai ma lenei ufiufi gap ogaumu, e te le toe faia lenei mea, e mafai ona taofia le gaogao o le tafe i le mea muamua. Na'o le tipi i le mea sa'o, fa'apipi'i i totonu, ma e le se'e ese i le va o le fata ma le ogaumu.
Afai o lau fanau, ta'ifau, po'o oe foi e masani ona sasaa mea i luga o le sofa, faamolemole ufiufi i lenei tapuni faigofie ma taugofie ma aua le popole. O se fasi mea e tasi e mafai ona tu'u i totonu o le aluga ma le fusi i tua e fa'amautinoa ai le fetaui lelei. Ma e mafai ona fufulu masini.
A iai sau fagu vai e tasi pe tolu ae maua e tamaiti ni ipu vaomago ma se faasologa o tane e teu ai, e te manaʻomia lenei seti o pulumu lapopoa e lima e faʻamama ai mea uma. O le tamaʻi e alu i totonu o le vaomago, o le ogatotonu e mafai ona taulimaina taʻitasi lapoʻa tatala, ma le lapoa e alu saʻo i le pito i lalo o le fagu ma solo uma mama.
E tusa ma le 65,000 lima-fetu iloiloga, o lenei vai e aveese ai pisipisia ma manogi o le mea tonu lava lea e te manaʻomia pe a puaʻi lau fagafao pe mimi i luga o le kapeta. Sausau le tapenaga ole enzyme, tu'u pea mo sina taimi, ona solo lea fa'amago pe fa'amamago i le ea. O lena manogi—e te iloa lena—o le a mou atu tele e le mafai ai e fagafao ona toe maua e faailoga ai lo latou nofoaga.
O nei solo taele microfiber e lua e ta'ai la'ititi e ofi i totonu o lau ato ta'alo, ato matafaga po'o atopa'u, ae e tele naua vai ma e le fa'atagaina oe e fa'asusu pe a e mana'o e fa'amago. E mafai ona tatala i se avanoa tele e 30 x 60 inisi, ina ia mafai ona e afifiina. Ma latou vave mago. O lenei solo malaga lelei e sau i le 34 lanu.
Faatumu le va'a i le vai, fa'asino i le mea li'o ma le palapala e te le mana'o e fa'amama, ona toso lea o le fa'aoso. E fa'asalaina i le ausa vevela, e le o iai ni vaila'au, ae e aoga tele i le fa'amamāina. Toeitiiti atoa le 8,000 lima-fetu su'esu'e na fa'aogaina mo mea uma mai le fa'amama ma le fa'a'a'amu i ogaumu microwave ma fiafia i ai.
Nai lo le tu'u o au fuala'au 'aina ma fuala'au 'aina i totonu o atigi pusa, o le a vave ona galo ia te oe, ae teu i totonu o koneteina fa'asao o fua o fa'ato'aga, o lo'o fa'aputu i luga o fata, e te va'aia ai. O lo'o fa'apipi'iina i latou i se fata fa'atete, ina ia aua ne'i nofo lau latisi i totonu o le vai, ma o pu ea i luga o le tapuni e puipuia ai fua mai le mago tele.
O le au o lenei pulumu fufulu ipu e tumu i fasimoli, o lea e te le manaʻomia ai le tuʻuina o se fagu fasimoli i tafatafa o le pusa, e le o se mea sili ona lelei. Pe a fufulu, e te le tau faalagolago i le kalave e lafo ai le fasimoli i le pulumu, ae oomi se faamau, e tusa lava pe toeitiiti lava gaogao le au, o le a faʻaaogaina le mamafa o le ea e tulei ai le fasimoli i luga o fulufulu. E te fiafia i le tagata o lo'o i ai se alavai ua fausia i totonu, ma e mafai ona e tu'u le pulumu i tafatafa o le faatanoa mo le fa'agogo faigofie.


Taimi meli: Aukuso-29-2021